Skip to main content
Verhaal van

Het verhaal van Paul

By 24 augustus 2021No Comments

Mijn wereld stond als 30-jarige plotseling stil. Een bultje in mijn hals bleek kwaadaardig te zijn. Een operatie en bestralingen daarna bleken effectief. 15 Jaar later bleek een knobbeltje in mijn rechter kaakhoek een kwaadaardige speekselkliertumor. Ook nu weer een operatie met bestraling als ‘toetje’. Gelukkig ook nu weer effectief. In 2003 werd ik behandeld voor prostaatkanker. Tot op heden ben ik daarvoor onder controle.

Driemaal is scheepsrecht? Niet dus.

In het jaar 2020 vond nog een ingrijpende gebeurtenis plaats. Die bewuste vrijdagmiddag, waarvan ik de datum nooit zal vergeten (14 februari 2020) kreeg ik ‘s middags plotseling stekende pijnen in mijn hals en een raar gevoel op mijn borst. Ik ben toen snel naar mijn huisarts gegaan die het niet vertrouwde en een ambulance voor mij liet komen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De CT scan liet een flinke scheur zien aan de binnenwand van mijn aorta. Levensgevaarlijk dus! Met een noodvaart werd ik overgebracht naar het MUMC in Maastricht. Toen de ambulancedeuren open gingen, stond daar een compleet team klaar. De operatie duurde van 21:00 uur tot 4 uur ’s nachts. Tussendoor werd mijn vrouw op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Gelukkig verliep de operatie zonder complicaties. Met een aorta prothese kon ik weer verder. Na enkele maanden revalidatie kon ik weer wandelen en fietsen. Wat een wonder!

Het heeft lang geduurd voordat ik de schrik van deze ingrijpende gebeurtenis enigszins had verwerkt. Je leven staat op z’n kop en wordt compleet stilgezet. Er gaat zoveel door je heen, variërend van “ik had dood kunnen zijn, hoe kan mij zoiets nou overkomen tot wat heb ik geluk gehad”. Een achtbaan van heftige emoties is tot rust gekomen en inmiddels zie ik de toekomst weer met vertrouwen tegemoet.

Leave a Reply