Skip to main content
Verhaal van

Het verhaal van Roger

Roger is ambulance verpleegkundige en maakte de impact van corona van beide kanten mee als hulpverlener en patiënt. Ruim een jaar geleden raakte hij zelf besmet en is nog steeds herstellende. Hoe het voelt, legt hij uit aan de hand van deze mooie metafoor.

“Ik vergelijk het met een oudere auto. Stel ik was een auto van een jaar of 49.

Een jaar geleden een flinke aanrijding gehad. Gelukkig was de auto niet total loss. Ik kon ermee verder rijden maar dat was het dan verder ook wel. De buitenkant had weinig schade maar het motorblok haperde behoorlijk. Ik kon met moeite doorrijden tot thuis. Helaas gebeurde het ongeval op een avond vlak voor een lang vrij weekend. Geen enkele garage had tijd of wilde tijd maken om te kijken naar de schade. Mede doordat de auto een beetje stonk naar benzine waren ze allemaal bang dat de auto zou ontploffen en schade aan het eigen bedrijf zou aanrichten.
Uiteindelijk zelf maar eens gaan kijken of ik de schade kon oplossen zodat de auto weer kon rijden.

Zonder nauwelijks verstand van auto’s zelf maar begonnen met het proberen van oplossingen. Nieuwe banden gekocht, motorolie peilen, ruitenwissers vervangen. Niets hielp. Het probleem zit ergens anders.

Uiteindelijk na het lange weekend nog weken gewacht dat ik terecht kon bij een garage. Helaas een garage die schijnbaar weinig verstand had van dit merk auto. Nog een paar garages bezocht. Niemand wist wat het probleem was. Auto zag er van buiten best goed uit. Tsja en dat hij niet lekker op de weg ligt…..misschien maar accepteren. Je komt toch van A naar B?
Dat het enkel in de 1e versnelling is, is vervelend maar je rijd toch? Enne deze problemen hebben we nog nooit gezien in een auto…

Teleurgesteld naar huis met auto. Zelf maar gaan zoeken op internet of ik daar kan ontdekken hoe mijn wagen te fixen.

Geregeld lees ik iets waar ik mogelijk iets mee kan. Helaas kan ik het zelf niet, en kan maar geen garage vinden die onderdelen wil bestellen of wil uitproberen……

Nu na een jaar staat de auto nog steeds op de oprit.

Iedere dag rij ik er een stukje mee. Een klein stukje in de buurt. Omdat enkel in de 1e versnelling de auto een beetje stationair wil werken en langzaam rolt, komt hij niet echt verder. Bij het draaien aan de sleutel moet ik wel soms 5x keer opnieuw starten omdat hij steeds uitvalt.

Soms probeer ik hem even “in zijn 2 te zetten”. Stiekem ook even in zijn 3……
Dashboard valt uit en auto stopt weer……
2 opties: terugduwen of maar in zijn achteruit naar huis rijden werkt het beste……

Hoe verder?
Wagen is nog te goed om naar het stort te brengen. Verder zoeken naar een gespecialiseerde garage?

Verdomme……..ik wil weer rijden! Liefst in de 4e of 5e versnelling en als het effe kan ook nog met een caravan erachter.

Kon ik maar een “nieuwe” auto kopen..

Leave a Reply