Skip to main content
Verhaal van

Het verhaal van Alois

By 11 januari 2021No Comments

“door het overlijden van mijn vriend en neef Jo werd ik gewaarschuwd”

Tijdens een intensieve 3-daagse werktrip naar Denemarken was ik drie dagen samen met mijn vriend en tevens neef Jo onderweg. Één dag na onze thuiskomst lag hij plotseling in het ziekenhuis met een hartaanval. Hij lag enkele dagen in coma en is vlak hierna overleden. Heel plotseling. Dit kwam enorm hard aan.

Omdat mijn familie belast is met hartklachten, wilde ik mezelf laten checken. “Mag ik vragen wat u komt doen?” vroegen de huisarts en cardioloog. “U heeft een goede uitstraling, ziet er gezond uit en de testen laten zien dat er niks aan de hand is”. Ik had hier geen goed gevoel bij. Na veelvuldig aandringen volgde een uitgebreid onderzoek. De uitslag? Een bypass operatie. Mijn leven werd in 1 klap stilgezet! Ik werd doorgestuurd naar Maastricht waar ik kennis maakte met cardiovasculair chirurg dr. Ehsan Natour. “De operatie is maandag gepland”. Ik kreeg het Spaans benauwd maar kon niet meer terug. Gedachtes schoten door mijn hoofd. Ik heb een eigen bedrijf, ik moet nog vanalles regelen en het belangrijkste; kom ik nog wel terug bij mijn gezin? In het eerste gesprek met dr. Natour kreeg ik groot vertrouwen omdat we mijn gedachtes uitvoerig besproken. Dit stelde mij ontzettend gerust.

Ik ben ambassadeur geworden van Stichting Stilgezet in de hoop dat mensen goed naar hun eigen lijf luisteren. Er moet vaak eerder worden ingegrepen en we moeten volhouden om deze signalen af te geven. Emoties zoals ongeloof, boosheid, verdriet en angst hebben een jaar gedrukt op ons gezin. Ik ben er van overtuigd dat personen die een soortgelijke situatie ondergaan veel mentale steun vinden door de activiteiten van Stichting Stilgezet.

Leave a Reply